Bestuur

Dhr. Th. Berends, voorzitter

Dhr. Th. Berends, voorzitter

Ik ben betrokken geraakt bij Routebureau Groningen toen ik in 2014 wethouder werd in de toenmalige gemeente Eemsmond, nu opgegaan in de gemeente Het Hogeland. Daar had ik ook de portefeuille Recreatie en Toerisme. Vanaf het begin dat ik daarmee in aanraking kwam heb ik genoten van het enthousiasme van de mensen die zich inzetten voor al die prachtige routes in onze provincie.

Het is een dynamisch gebeuren waar continue aan het onderhoud, de verbetering en uitbreiding van de verschillende wandel-, fiets- en vaarroutes wordt gewerkt. Ik hoor regelmatig van mensen “van buiten” dat ze enorm genieten van alles wat Groningen te bieden heeft: ruimte, cultuur, historie, rust, gastvrijheid enzovoort.

Wij mogen trots zijn op wat we hebben te bieden, en dat willen we niet voor onszelf houden maar ontsluiten voor onze gasten zodat ze daar volop van kunnen genieten!

Dhr. F. H. Wiersma, penningmeester, secretaris

Dhr. F. H. Wiersma, penningmeester, secretaris

Genieten van onze fantastische provincie! Dat doe ik zelf natuurlijk volop. Ik spreek daar ook vaak mensen over die op bezoek komen in ons gebied. Lekker uitwaaien bij de dijk, heerlijk relaxen op een terras aan het Reitdiep, gezellig winkelen in ‘de Stad’, het kan allemaal. Vaak zijn toeristen verrast door al het moois dat onze provincie te bieden heeft. De provincie, de gemeenten en natuurlijk de toeristisch ondernemers vinden het erg belangrijk dat het ontdekken en genieten van al dat moois gemakkelijker wordt. Daar zet Het Routebureau zich voor in. Zorgdragen voor mooie fiets- en wandelroutes en er bekendheid aan geven. Als bestuurslid van Routebureau Groningen draag ik daar graag een steentje aan bij.

Mevr. A. Usmany-Dallinga, bestuurslid

Mevr. A. Usmany-Dallinga, bestuurslid

In 2013 tijdens een presentatie van het toenmalige Stichting Wandelen Groningen bij Vereniging Groninger Gemeenten in Ten Boer werd ik onmiddellijk enthousiast over de opzet van de stichting om te komen tot een breed wandelnetwerk in onze mooie provincie Groningen. Sinds 2014 ben ik lid van het bestuur van het Routebureau. Routebureau Groningen is naar mijn mening inmiddels niet meer weg te denken uit de sector wandel- en fietsrecreatie. Ook voor het varen timmeren wij hard aan de weg. De websites wandelen.groningen.nl, fietsen.groningen.nl en varen.groningen.nl geven een uitstekend beeld van alle routes die het Routebureau ontsluit. Dat kunnen we natuurlijk niet zonder die vele vrijwilligers die voor het Routebureau de routes controleren. Daar ben ik als bestuurslid trots op! Voor de Provincie Groningen geldt Routebureau Groningen samen met Marketing Groningen als een van de belangrijkste partners voor toerisme en recreatie. Samen zorgen wij dat de marketing van Groningen en de ontsluiting van wandel-, fiets- en vaarroutes op orde is. Mijn hoop is dat alle gemeenten in het Groningse financieel mee blijven doen, omdat het immers zo ontzettend belangrijk is dat we onze mooie provincie gezamenlijk blijven uitdragen!

Dhr. T.M. Hazenberg, bestuurslid

Dhr. T.M. Hazenberg, bestuurslid

Sinds 2014 ben ik lid van het bestuur. De routeontwikkeling in de provincie Groningen en het kwalitatief op peil houden van ons steeds groter wordende routeaanbod ligt mij na aan het hart. Juist door de spreiding van de veelal kleinschalige toeristische attracties over de provincie maakt een verbinding tussen die attracties met dorpen, steden en landschappelijke elementen via route’s van eminent belang. Dat geldt evenzeer voor een uitgekiende marketing en promotie. Het onvermijdelijk maken van keuzes resulteert af en toe in teleurstelling, maar veel vaker in kracht. De bereidheid tot samenwerken van vele en steeds wisselende partners is in belangrijke mate bepalend voor het uiteindelijke succes dat wij met elkaar beogen.

Natasha Rodriguez, bestuurslid

Natasha Rodriguez, bestuurslid

Routebureau Groningen​ is een mooie samenwerking die alles wat Groningen voor toeristen interessant maakt combineert. De Groningse natuur, lokale bijzonderheden, bezienswaardigheden en de Groningse geschiedenis komen in de routes aan bod. Ik denk graag mee hoe we al dit moois ook aan andere mensen kunnen laten zien.

Deel deze pagina